Om Lundbergs

Upplev ett klassiskt svenskt konditori i välbevarad 40-tals miljö där du alltid hittar bröd och bakverk i toppklass.

Hos oss på Lundbergs Konditori hittar du allt ifrån traditionellt klassiskt fikabröd till innovativa desserter och bröd. Här arbetar flera av Sveriges främsta bagare och konditorer med meriter både från SM-, EM- och VM-tävlingar.

Vi bakar med kärlek på småskaligt producerat-, ekologiskt-, tillsatsfritt mjöl från små kvarnar runt om i Sverige. Våra leverantörer är valda med stor omsorg. Kaffet kommer från ett familjeägd liten plantage i Colombia där vi äger 500 kaffeplantor .Elen vi använder  kommer enbart från förnyelsebara källor. För oss är det viktigt att det finns en tanke bakom allt vi gör.

Vi som jobbar på Lundbergs Konditori

Femte ägarparet sedan Lundbergs Konditori öppnade 1946 är konditor Per Klein och bagare Mattias Wallmark. Vi möttes för första gången under SM Unga bagare 1996 och har sedan dess arbetat flera år tillsammans på både NK och Tössebageriet. 

Under åren har vi även hunnit med en hel del andra saker på var sitt håll: Per, som tidigare drev POCK (Per Olsson Choklad och Konditori), har både varit medlem i Svenska Kocklandslaget 2005–2008 och vunnit Årets Konditor 2003. Mattias, tidigare Söderbergs Bageri, rönte inte bara stora framgångar under VM i Paris 2012 (tillsammans med Svenska Bagarlandslaget), utan även i tävlingen Årets Bagare 2014 där han kom tvåa.

Stolta vill vi även berätta om att vår konditor och bagare Moa Brink som (tillsammans med Svenska Bagarlandslaget) vann guld i alla tre kategorier: skådebröd, matbröd och söta bröd, i tävlingen Nordic Bakery Cup 2014. 

Senast i raden är Linda Dahl som assisterande coach till svenska konditorlandslaget som tog silver i EM 2020.

Tillsammans med vår fantastiska personal vill vi nu skapa ett av Sveriges bästa konditorier.

Varmt välkomna!

Per och Mattias med personal